Speeltaalhuis

Leuk én leerzaam

Is uw kind bijna 2 jaar? Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil ontdekken. Op ons speeltaalhuis kan dat. Zo went uw kind aan een nieuwe omgeving en leert het omgaan met andere peuters. Uw peuter wordt zelfstandiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo bereiden wij uw peuter spelenderwijs voor op het onderwijs, waardoor de overgang makkelijker wordt. Peuters worden voor korte dagdelen opgevangen in een eigen, vaste groep.

Waarom is peuteropvang belangrijk?

  • Spelen, ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes.
  • Kennismaken met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
  • Meedoen aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
  • Veel aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
  • Spelenderwijs voorbereiden op het onderwijs.

Onze speeltaalhuizen werken volgens de Piramide-methode. De speeltaalhuizen volgen alleen de thema’s van deze methode. Bij speeltaalhuizen is er speciale aandacht voor de taalontwikkeling van het kind. Spelenderwijs. Als het nodig is, krijgt uw kind extra ondersteuning.

IMG_6740

Samen met school

Op het leerplein van de kleuters hebben we gezamenlijk met de school een bibliotheek met een leesplek waar we met de kinderen van het kinderdagverblijf en het speeltaalhuis naar toe kunnen. Op deze plek maken de kinderen op een natuurlijke manier kennis met de kleuters en zal de overgang naar het basisonderwijs makkelijker verlopen. Daarnaast is belangrijk om regelmatig met kinderen te lezen en het woordenschat van kinderen te ontwikkelen. Ouders mogen de boekjes uit de bibliotheek lenen om thuis met de kinderen te lezen. Daarnaast worden er regelmatig samen activiteiten gepland in het thema en vieren de feesten het hele jaar rond met de kleuters en vaak ook met de hele school.

Meer informatie over de locatie van gro-up kinderopvang die bij ons KC hoort? Bekijk speeltaalhuis De Entree 

fotografie IKC Overwater De Entree voor LIAG Architecten