Er is een wijziging in de thuisblijfregels. Hieronder nog even alles op een rijtje. Wanneer u vragen heeft kunt u hiervoor bij de directie terecht.
Kinderen in het basisonderwijs moeten thuisblijven als:
* De patiënt moet zoveel mogelijk alleen in een ruimte zijn. Als toch iemand anders in de ruimte moet zijn, dan is een afstand van minimaal 2 meter nodig, en moet de ‘bezoeker’ een mondmasker dragen.
Kinderen mogen dus wél naar school als zij alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) hebben, behalve wanneer één of meerdere van bovenstaande punten van toepassing zijn.
Hoe lang moeten gezinsleden in quarantaine als iemand in huis corona heeft?
Huisgenoten/gezinsleden kunnen zich na 5 dagen laten testen op corona. Ook als ze geen klachten hebben. Let op: dat is 5 dagen nadat ze voor het laatst een tijd dichtbij de besmette persoon in de buurt zijn geweest. Dus 15 minuten of langer dichter dan 1,5 meter in de buurt. De GGD helpt met het bepalen van deze datum. Ze leggen ook uit hoe u in dit geval een afspraak maakt.
Is deze test negatief en hebben zij geen klachten? Dan mogen ze weer naar buiten.
Doen ze geen test? Dan blijven zij 10 dagen thuis. Dit is 10 dagen nadat ze voor het laatst een tijd dicht in de buurt zijn geweest bij de persoon met corona. Dus 15 minuten of langer dichterbij dan 1,5 meter. Wanneer er geen afstand gehouden kan worden in het huis blijft iedereen 10 dagen nadat de klachten over zijn in thuisquarantaine.
Krijgen uw gezinsleden en huisgenoten klachten? Dan moeten zij zich direct laten testen.
Thuisblijven omdat je kind klachten heeft?
Huisgenoten van een kind met enkel verkoudheidsklachten, dat naar school gaat, hoeven niet thuis te blijven als zij zelf geen klachten hebben. De huisgenoten moeten wel thuisblijven als het kind naast milde klachten die passen bij COVID-19 ook koorts heeft en/of benauwd is, en uiteraard wanneer het kind positief getest wordt.
Overige nauwe contacten.
Dat zijn degenen die langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter afstand van het kind zijn geweest. Dit kan de leerkracht of de zorgverlener zijn. Is een nauw contact positief getest, maar heeft het kind zelf geen klachten dan kan het naar school
Niet nauwe contacten.
Dit zijn degenen waarmee het kind weinig contact heeft. Is dit contact positief getest en het kind heeft geen klachten dan mag het gewoon naar school.
Informatie bij een besmetting.
Indien er ouders in de groep positief getest worden laten wij u dit via de mail weten. Wij noemen geen naam van de ouders. Kinderen van ouders die positief getest zijn blijven thuis.
Indien een leerkracht of leerling positief getest wordt zullen wij u daarvan op de hoogte brengen. De leerkracht en ouders van de leerling kunnen ervoor kiezen hun naam niet te noemen i.v.m. de privacy. Wij zullen in de brief aangeven hoe het risico van verdere besmetting te voorkomen en wat het betekent voor het doorgaan van het onderwijsprogramma.